V noči na sredo na jugozahodu Slovenije nevarnost močnih nalivov

Agencija RS za okolje opozarja, da so v noči s torka na sredo ob nevihtah predvsem na jugozahodu Slovenije možni močni krajevni nalivi s točo pa tudi udari strel. Na tem območju bodo lahko močneje narasli nekateri hudourniki.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Ob hudourniških vodotokih so možne poplave, prav tako pa so verjetne poplave meteorne in zaledne vode. Toča lahko poškoduje posevke, morebitni udari strel pa lahko zanetijo požare, še opozarjajo vremenoslovci.

Sicer pa je nestanovitno vreme po Sloveniji preglavice povzročalo že v ponedeljek. Tako je v občini Postojna v ponedeljek popoldne meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo in poplavila čistilno napravo. Gasilci so zato postavili protipoplavne vreče in izčrpali vodo.

Močnejši naliv s točo pa je zamašil odtočne jaške na cestišču in dvorišču v naselju Lokev v občini Sežana. Gasilci so očistili jaške, ki so bili polni toče ter izčrpali vodo iz poplavljene stanovanjske hiše.

Že v ponedeljek zjutraj pa so iz vodovodnega sistema Ilirska Bistrica - naselje Suhorje porabnike pitne vode opozorili, da je voda zaradi obilnega deževja motna, zato jo je treba pred uporabo v prehrambne namene prekuhavati. Ukrep velja do preklica.

STA


Najbolj brano