V noči na ponedeljek možna slana

Meteorologi napovedujejo hladnejše dni, ko se bodo dnevne temperature z zdajšnjih 20 stopinj Celzija spustile na 10. Ohladitev bo že v noči na nedeljo, najhladneje pa bo v noči na ponedeljek, ko bo možna slana, so povedali na uradu za meteorologijo Agencije RS za okolje.

 Foto: Marica Uršič Zupan
Foto: Marica Uršič Zupan

LJUBLJANA > “V soboto bomo še v toplem zraku, vendar bo vreme oblačno in padlo bo tudi nekaj dežja. Ohladitev z dotokom precej hladnejšega zraka pa bo v noči na nedeljo s hladno fronto,” je dejal Andrej Velkavrh z urada za meteorologijo. Najhladnejša zračna masa bo nad Slovenijo do ponedeljka, je dejal.

Po napovedih urada bo v soboto večinoma oblačno. Ponekod na zahodu bo že zjutraj občasno deževalo, čez dan pa se bo dež postopno razširil na vso Slovenijo. Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od sedem do 13, najvišje dnevne pa od 12 do 17 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno, ponekod na jugu bo občasno še deževalo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, še bo pihal severni veter.

Znova se bo po Velkavrhovih besedah ohladilo v sredo ob novi fronti. Preostale dni pa naj bi bile temperature nekoliko višje.

STA


Najbolj brano