V nedeljo se bo ohladilo, pihala bo burja

Ponoči se bo v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo oblačno. V zahodnih krajih se bodo dopoldne 
začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne postopno 
razširile na vso Slovenijo in se zvečer nekoliko okrepile. Foto: Maja Pertič Gombač
V soboto bo oblačno. V zahodnih krajih se bodo dopoldne začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne postopno razširile na vso Slovenijo in se zvečer nekoliko okrepile. Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 19, na vzhodu do 21 stopinj Celzija.

V soboto bo oblačno. V zahodnih krajih se bodo dopoldne začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne postopno razširile na vso Slovenijo in se zvečer nekoliko okrepile. V nedeljo zjutraj bo dež oslabel, čez dan bo oblačno, predvsem na jugu pa bo občasno še deževalo. Ohladilo se bo, pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, še bo pihal severni veter.

Nad srednjo Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad jugozahodno Evropo pa ciklonsko območje. V višinah s severozahodnimi vetrovi k nam še priteka suh zrak.

Ponoči se bo v krajih zahodno od nas zmerno pooblačilo, drugod bo večinoma jasno. Jutri bo v krajih vzhodno od nas še sončno, drugod se bo zmerno pooblačilo. V Alpah in ponekod ob Jadranu bodo popoldne in zvečer že lahko posamezne plohe. Pihal bo jugozahodnik.

STA


Najbolj brano