V naslednjih dneh prve zaposlitve prek javnih del za pomoč beguncem

V sklopu posebnega programa javnih del, namenjenega pomoči pri obvladovanju migracijskih tokov bo do 260 dolgotrajno brezposelnih prihajajoči teden začelo delati v sprejemnih in namestitvenih centrih, so zapisali na Zavodu RS za zaposlovanje. V petek pa so policiji pri sprejemu migrantov začeli pomagati tudi uslužbenci Finančne uprave RS (Furs).

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Udeleženci programa javnih del, ki ga je pripravilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bodo izvajali koordinativne naloge in informiranje, nudili pomoč pri čiščenju in urejanju sprejemnih in nastanitvenih centrov, pomoč pri sprejemu in odpremi humanitarnega materiala v logističnih centrih ter pomoč humanitarnim organizacijam pri razdeljevanju hrane in drugega materiala.

Kot so še zapisali na zavodu, v sodelovanju s predstavniki Uprave RS za zaščito in reševanje pogovori z brezposelnimi potekajo od srede, izbrani kandidati pa bodo napoteni še na zdravniški pregled. Šele potem bodo z njimi podpisali pogodbe o zaposlitvi, prve zaposlitve pa tako "lahko pričakujemo predvidoma najprej v torek naslednji teden".

Udeleženci bodo delo opravljali v sprejemnih in namestitvenih centrih. V centrih ne bodo nameščeni, ampak bodo dnevno prihajali na delo, ki bo potekalo v dveh oziroma treh izmenah, so dodali.

Na Fursu pa so s policijo sklenili dogovor o sodelovanju do 120 uslužbencev, ki delajo v mobilnih enotah in opravljajo delo v uniformi.

Naloge bodo izvajali v skladu z navodili policije, pod njenim vodstvom ter v skladu s pooblastili, ki jih imajo po zakonu o finančni upravi. Na terenu bodo 24 ur na dan, so zapisali na Fursu.

STA


Najbolj brano