V mariborskem kliničnem centru pred nekaj dnevi umrl starejši begunec

V mariborskem kliničnem centru je pred nekaj dnevi umrl starejši begunec, poroča Televizija Slovenija. V bolnišnici so to potrdili, medtem ko ministrstvo za notranje zadeve o tem, kot kaže, ni bilo obveščeno. Različne službe sicer niso dobile nobenih navodil, kaj naj storijo ob takem dogodku, še poroča TVS.

V mariborskem kliničnem centru je pred nekaj dnevi umrl 
starejši begunec, poroča Televizija Slovenija. Foto: STA
V mariborskem kliničnem centru je pred nekaj dnevi umrl starejši begunec, poroča Televizija Slovenija. Foto: STA

LJUBLJANA > Po poročanju televizije je 75-letni begunec na Šentilj prišel 30. oktobra. Bil je sam in imel je težave s srcem, zato so ga prepeljali v bolnišnico. Nekaj dni zatem je prišla v Slovenijo tudi njegova družina, s katero je izgubil stik v Beogradu. Družina ga je našla s pomočjo Rdečega križa, a kot so tam povedali za TVS, žena in dva odrasla otroka niso mogli v bolnišnico, menda iz preventivnih razlogov, da bi preprečili morebitno okužbo drugih bolnikov.

Begunec je umrl 10. novembra, a bolnišnica mariborske policije o tem ni obvestila, o tem jih je danes obvestil Rdeči križ. Čeprav gre za naravno smrt, je policija vseeno opravila ogled.

Na ministrstvu za notranje zadeve niso znali povedati, kakšni so postopki v takšnih primerih. Na Rdečem križu pa so povedali, da čakajo na odločitev družine, ali bodo pokojnika prepeljali v Avstrijo, kjer naj bi se po neuradnih podatkih trenutno nahajala družina, ali ga bodo pokopali v Sloveniji. Če ne bodo imeli dovolj denarja, bo pokop prevzel center za socialno delo na stroške države. Enako bi se zgodilo, če begunec ne bi imel svojcev.

Iz katere države je bil begunec, policija še ugotavlja, so dodali.

STA


Najbolj brano