V krajevnih neurjih poškodovanih več kot 100 objektov, vreme se umirja

Po nočnih krajevnih neurjih so bile jutranje temperature krepko pod 20 stopinj Celzija, ponekod še rahlo dežuje, vendar naj bi padavine dopoldne večinoma ponehale. V naslednjih dneh bo spet sončno in postopoma bolj vroče. Neurje je poškodovalo več kot 100 objektov, še vedno so poplavljena nekatera cestišča.

V krajevnih neurjih je bilo poškodovanih več kot 100 objektov, 
vreme se dopoldne umirja. Foto: Leo Caharija
V krajevnih neurjih je bilo poškodovanih več kot 100 objektov, vreme se dopoldne umirja. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Zaradi poplavljenega cestišča je zaprta cesta Trbonje-Vuhred med Dravčami in Trbonjami, promet je oviran na cesti Dravograd-Radlje pri Sv. Boštjanu, poroča prometnoinformacijski center.

Dežurni na centru za obveščanje Franc Vide, je za Radio Slovenija povedal, da je zaradi vetra in toče poškodovanih več kot 100 objektov, poškodovani so elektrovodi, porušilo se je večje število dreves, zaradi udara strel so zagoreli štirje objekti, meteorna voda je zalila nekaj kleti stanovanjskih in proizvodnih objektov in cest, vendar ni povzročila večje škode.

Neurja z nalivi so v sredo in v noči na četrtek na Koroškem povzročila precej težav, tudi v nekaterih podjetjih. Meteorna voda je zalila proizvodne prostore podjetij Metal Ravne in Stroj Radlje, prav tako upravne in proizvodne prostore Žage v Šentjanžu. Marsikje so se pred naraslimi vodami zaščitili s protipoplavnimi vrečami.

Na agenciji za okolje napovedujejo, da bo danes sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo od zahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 26, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V petek bo precej jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in spet nekoliko bolj vroče. V nedeljo popoldne bo v gorah kakšna nevihta.

Agencija je v sredo zvečer izdala hidrološko opozorilo zaradi nevarnosti, da ob močnejših nalivih v večjem delu države ponekod hitro narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki. Ob tem so možna razlivanja ob strugah. Pretoki manjših vodotokov so se precej hitro povečali na Koroškem.

STA


Najbolj brano