V bankah ponarejali podpise?

Banki Hypo in Raiffeisen naj bi ponarejali podpise ljudi, ki so pri njih najeli posojila v švicarskih frankih. Tako je pokazala analiza grafološkega združenja, ki so jo naročili v društvu Frank.

Banki Hypo in Raiffeisen naj bi ponarejali podpise ljudi, ki so 
pri njih najeli posojila v švicarskih frankih.
Banki Hypo in Raiffeisen naj bi ponarejali podpise ljudi, ki so pri njih najeli posojila v švicarskih frankih.  

LJUBLJANA > Da so ponarejali podpise, pa so v Društvu Frank posumili, ko so se nanje začeli obračati posojilojemalci, ki so trdili, da pred najemom posojila nikoli niso podpisali izjave o valutnem tveganju, kar so trdili v banki. Za zdaj še ne vedo, koliko takih poneverb naj bi bilo, poroča spletni portal MMC.

V Raiffeisen banki ostro zavračajo kakršna koli namigovanja Združenja Frank o ponarejanju podpisov. V banki Hypo pa pravijo, da če se bodo obtožbe pokazale za utemeljene, bodo ustrezno ukrepali.

V Društvu Frank, ki združuje več kot 1600 ljudi, ki so najeli posojila v švicarskih frankih, napovedujejo, da bodo vložili kazenske ovadbe.

Predsednik Društva Frank je za MMC povedal: “Do zdaj smo vedeli, da gre v bankah za nepošteno poslovno prakso, zdaj se je pokazalo, da gre še za kriminalno dejanje.”

Odvetnik Miha Šercer iz Odvetniške družbe Šercer pa je za spletni portal pojasnil - če so podpisi res ponarejeni, gre za kaznivo dejanje ponarejanja listin, za katero je zagrožena tudi zaporna kazen.

NR


Najbolj brano