V Slovenijo v večernih urah prihajajo še nove skupine migrantov

V Slovenijo je danes do 18. ure prišlo že več kot 7400 migrantov, v večernih urah pa v Dobovi pričakujejo še en vlak z več kot 1100 migranti, na Gruškovju pa šest avtobusov s približno 350 migranti. Nove skupine so napovedane tudi v Dobovcu in Bistrici ob Sotli.

V večernih urah  v Dobovi pričakujejo še en vlak z več kot 1100 
migranti, na Gruškovju pa šest avtobusov s približno  350 
migranti. Foto: Vesna Humar
V večernih urah v Dobovi pričakujejo še en vlak z več kot 1100 migranti, na Gruškovju pa šest avtobusov s približno 350 migranti. Foto: Vesna Humar

LJUBLJANA > Migrante po postopkih evidentiranja vozijo v nastanitvene centre.

> DOBOVA

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova so v spremstvu hrvaških policistov danes pripeljali štirje vlaki z migranti. V kratkem pričakujejo še enega, na katerem je po podatkih hrvaških varnostnih organov 1121 migrantov.

Policisti se trudijo, da v skladu z logistični in nastanitvenimi kapacitetami po opravljenih postopkih evidentiranja tujce kar najhitreje z vlaki in avtobusi pospremijo v nastanitvene centre v notranjosti države.

Pred prihodom zadnjega vlaka je v sprejemnih centrih na območju Posavja približno 1100 tujcev, ki bodo po nudeni zdravstveni in humanitarni oskrbi in po opravljenih policijskih postopkih nekaj po 20. uri z vlakom nadaljevali pot proti Šentilju.

> ŠENTILJ/GRUŠKOVJE

V nastanitveni center Šentilj sta iz Dobove danes pripeljala že dva vlaka s skupaj 1098 migranti. Iz Dobovca pa je v nastanitveni center Šentilj pripeljalo devet avtobusov s 418 migranti. Še 138 migrantov so v Šentilj s štirimi vlaki pripeljali iz Brežic. Avstrijski varnostni organi so danes na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli 3610 migrantov.

Hrvaški varnostni organi so slovenskim na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje okoli 12. ure predali 325 migrantov, ki so jih tja pripeljali s šestimi avtobusi. Vse so registrirali v sprejemnem centru Gruškovje in jih bodo z avtobusi prepeljali v nastanitveni center Šentilj. Po 19. uri so pričakali še šest avtobusov iz Slavonskega broda s 364 migranti.

Ob 18. uri je bilo v nastanitvenem centru Šentilj 1075, v sprejemnem centru Gruškovje pa 340 oseb. Sprejemni center Središče ob Dravi je prazen.

> DOBOVEC/BISTRICA OB SOTLI

V večernem času nove skupina migrantov pričakujejo tudi na območju Policijske uprave Celje. Napovedani so bili štirje avtobusi na vstopni točki Dobovec in štirje na vstopni točki Bistrica ob Sotli.

> GORNJA RADGONA/PETIŠOVCI

Tekom današnjega dne je bilo v nastanitveni center v Gornji Radgoni, kjer je bilo zjutraj 1229 migrantov, iz nastanitvenega centra v Lendavi pripeljanih še 188, iz sprejemnega centra Petišovci in Dolga pa 581 migrantov.

Avstrijski varnostni organi so ob 9. uri na bivšem mejnem prehodu v Gornji Radgoni v svojo državo sprejeli 700 migrantov, ob 13. uri 800 in ob 16. uri še 498; skupaj torej 1998 migrantov.

S strani hrvaških varnostnih organov so murskosoboški policisti dobili najavo, da jim bodo na mednarodnem mejnem prehodu Petišovci okoli 20. ure predali še okoli 330 migrantov.

V nastanitvenih in sprejemnih centrih na območju Policijske uprave Murska Sobota trenutno ni migrantov.

STA


Najbolj brano