V Slovenijo bi v naslednjih dneh lahko prišlo večje število migrantov

Sprejemni in nastanitveni centri so po tistem, ko se je migrantski val v zadnjih dnevih precej zmanjšal, praktično prazni. Danes ob 7. uri je bilo le v Centru za tujcev v Postojni nastanjenih 23 tujcev. A notranje ministrstvo pričakuje, da se bo val migrantov v prihodnjih dneh znova okrepil.

Notranje ministrstvo pričakuje, da se bo val migrantov v 
prihodnjih dneh znova okrepil. Foto: Vesna Humar
Notranje ministrstvo pričakuje, da se bo val migrantov v prihodnjih dneh znova okrepil. Foto: Vesna Humar

LJUBLJANA > Državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic je v torek dejal, da Slovenija v naslednjih dneh pričakuje večjo intenzivnost prihodov. Država ima namreč informacije, da je večje število migrantov na poti prek Srbije proti Hrvaški.

O migrantski krizi bo danes na delno zaprti izredni seji razpravljal državni zbor. Poslanci bodo razpravljali o poročilu komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb o varnostnih vidikih begunske krize in ilegalnih migracij.

To po njegovih besedah utegne ponovno vplivati tudi na samo Slovenijo, pri čemer je vse odvisno od tega, katero pot bodo migranti izbrali - ali bodo šli iz Hrvaške proti Madžarski ali proti Sloveniji. V zadnjih dneh je sicer v Slovenijo prišlo približno 3600 migrantov, ki so državo stali približno 1,5 milijona evrov.

STA


Najbolj brano