V Sloveniji se je izšolala prva kapitanka

V slovenskem letalskem prevozniku Adria Airways so dobili prvo kapitanko, ki se je izšolala v Sloveniji. To je Alja Berčič Ivanuš, ki je ledino orala v Slovenski vojski in postala prva vojaška pilotka v Sloveniji. Berčič Ivanuševa ni prva slovenska kapitanka - v preteklosti smo jo Slovenci že imeli, a se je izšolala v tujini.

V slovenskem letalskem prevozniku Adria Airways so dobili prvo kapitanko, ki se je izšolala v Sloveniji Foto: Wikipedia
V slovenskem letalskem prevozniku Adria Airways so dobili prvo kapitanko, ki se je izšolala v Sloveniji Foto: Wikipedia

BRNIK > Alja Berčič Ivanuš, edina kopilotka v Adrii Airways, si je po skoraj sedmih letih službovanja v Slovenski vojski zaželela novih izzivov. Septembra 2005 se je pridružila Adrii Airways in kariero kopilotke začela na 50-sedežnem letalu CRJ200, junija letos pa je postala kapitanka na letalih CRJ200 in CRJ900.

Kot je razkrila v pogovoru za Adriino revijo In-Flight Magazine, pot do naziva kapitana ni bila težka, je pa bila dolga. Preden je prišla v Adrio, je v Slovenski vojski letela na helikopterjih, kar ji je v letalskem smislu dalo širino.

Berčič Ivanuševa ni prva slovenska kapitanka, je pa prva, ki se je izšolala v Sloveniji. Slovenci smo kapitanko v preteklosti že imeli. To je bila Marjana Dežnak, ki pa se je izšolala v tujini. Zdaj je že upokojena.

STA


Najbolj brano