Begunci prebili ograjo nastanitvenega centra Šentilj

V nastanitvenem centru v Šentilju so begunci prebili ograjo in zdaj po skupinah hodijo proti avstrijski meji. Avstrijci jih sprejemajo na svojo stran in jih nameščajo v tamkajšnje šotore. V Šentilju je sicer mirno. Koliko je trenutno še beguncev v šentiljskem namestitvenem centru, še ni znano.

Fotografija je simbolična. Foto: Vesna Humar
Fotografija je simbolična. Foto: Vesna Humar

ŠENTILJ > V nastanitvenem centru v Šentilju je po navedbah Policijske uprave Maribor trenutno že več kot 3000 oseb, zato že prihaja do določenih težav. Avstrija je danes sprejela po podatkih Policijske uprave Maribor skupno 500 ljudi, med prerivanjem pa so morali policisti tudi uporabiti plinski razpršilec.

Na območju Policijske uprave Maribor sicer danes od hrvaških varnostnih organov še niso sprejeli nobenih tujcev, prav tako niso beležili nedovoljenih prehodov. Z avtobusi so vse tujce, ki so bili ponoči nastanjeni v sprejemnih centrih Središče ob Dravi in Gruškovje, prepeljali v nastanitveni center Šentilj. Tako sta oba sprejemna centra trenutno prazna.

V Šentilju je nastanjenih več kot 3000 oseb, čeprav so bili šotori sprva predvideni za približno 2000 ljudi. Tja so med drugim pripeljali tudi tujce z območja Policijske uprave Celje.

Avstrijski varnostni organi so na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj danes sprejeli skupaj 500 ljudi, in sicer v skupinah po 100 ali 200 ljudi. "Ob tem, ko so sprejemali zadnjo skupino, je množica tujcev potisnila policiste ob ogrado, zato je bil uporabljen plinski razpršilec. Pri tem ni bil nihče telesno poškodovan," je sporočil tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl. "Stanje v nastanitvenem centru Šentilj je sedaj mirno," je dodal.

A prihajajo že novi begunci. Hrvaški varnostni organi so policijo obvestili, da bo okoli 17. ure iz Čakovca proti Središču ob Dravi odpeljal vlak s približno 1500 tujci, ki jih bodo tam po navedbah Policijske uprave Maribor sprejeli v našo državo.

STA


Najbolj brano