V Primorskih novicah še vedno največ žensk

Tudi v februarski raziskavi spletnega portala Metina lista imajo Primorske novice že tretji mesec zapored najvišji delež kolumnistk, komentatork ali intervjuvank (60 odstotkov). V raziskavo je poleg Primorskih novic vključenih še deset časnikov: Delo, Delo - Sobotna priloga, Demokracija, Dnevnik, Finance, Mladina, Nedeljski dnevnik, Nedelo, Reporter in Večer.

Tudi v februarski raziskavi spletnega portala Metina lista 
imajo Primorske novice že tretji mesec zapored najvišji delež 
kolumnistk, komentatork ali intervjuvank.
Tudi v februarski raziskavi spletnega portala Metina lista imajo Primorske novice že tretji mesec zapored najvišji delež kolumnistk, komentatork ali intervjuvank. 

LJUBLJANA, KOPER > Najnižji delež ima Reporter. Februarska analiza za vse časopisne medije pa skupaj kaže, da je bilo med intervjuvanimi ter tistimi, ki so pisali kolumne in komentarje, 69 odstotkov moških in 31 odstotkov žensk. Med intervjuvanimi je bilo 70 odstotkov moških in 30 odstotkov žensk, podobno tudi med avtorji oziroma avtoricami kolumen in komentarjev, 69 odstotkov moških in 31 odstotkov žensk.

Ženske v medijih je oddelek Metine liste, ki v sodelovanju s podjetjem Kliping d.o.o., družbo za spremljanje in analizo medijev, spremlja slovenske medije in beleži, kako pogosto dobijo priložnost, da v studiu povejo svoje mnenje strokovnjakinje in kako pogosto strokovnjaki. Med majem 2014 in majem 2016 so mesečno spremljali najbolj gledane informativno-analitske oddaje na slovenskih televizijah (Odmevi, Studio City, Tarča, 24ur Zvečer, Danes (Planet TV), Svet na Kanalu A) od oktobra 2016 so na vrsti časopisi in revije.

Spletno uredništvo


Najbolj brano