V Ljubljani nova britanska veleposlanica

Predsedniku Borutu Pahorju je danes poverilna pisma predala nova britanska veleposlanica v Sloveniji Sophie Honey. Po srečanju je dejala, da si bo prizadevala za utrjevanje dobrih odnosov med Slovenijo in Veliko Britanijo, upa pa tudi na rast blagovne menjave med državama, so sporočili z britanskega veleposlaništva.

 Nova britanska veleposlanica v Sloveniji Sophie Honey. Foto: STA
Nova britanska veleposlanica v Sloveniji Sophie Honey. Foto: STA

LJUBLJANA > Sophie Honey je napovedala, da bodo na veleposlaništvu podpirali britanska podjetja, ki želijo vlagati v ali trgovati s Slovenijo. “Želim si sodelovanja, ki bo usmerjeno v ustvarjanje novih delovnih mest in povečevanje gospodarske rasti v EU,” je dodala.

Po odhodu prejšnjega veleposlanika je britansko veleposlaništvo v Sloveniji od aprila lani vodil odpravnik poslov Christopher Yvon.

Sophie Honey je študirala fiziko in filozofijo, pridobila je tudi diplomo iz ekonomije. Ima dva majhna otroka, na britanskem zunanjem ministrstvu je delala od leta 1999 in je bila pomočnica ministra za evropske zadeve, kjer je pokrivala področje protiterorizma in Bližnjega vzhoda. Pred prihodom v Slovenijo je delala na finančnem ministrstvu.

Borutu Pahorju sta danes poverilna pisma predala tudi nova madžarska veleposlanica Edit Szilagyine Batorfi in nov veleposlanik Čila Mario Fernandez Baeze.

STA


Najbolj brano