V Ljubljani danes izmenjevalnica bednih daril

Pred Mestno hišo bo popoldne potekala izmenjevalnica bednih daril, to je daril, ki ne dosežejo namena, da bi jih obdarovanec lahko koristil ali uporabil. Ker je za nekoga bedno darilo lahko nekomu drugemu všeč, so takšne izmenjave nadvse koristne, so prepričani v Snagi. Podjetje se je tokrat pridružilo akciji , ki jo pripravlja društvo Smetumet.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Izmenjava bednih daril je zamisel Kulturno ekološkega društva Smetumet, ki jo je v preteklih letih uspešno izvajalo na različnih lokacijah, tokrat pa so izmenjavo v skupni organizaciji s Snago umestili na info točko Zelene prestolnice na Mestnem trgu.

Snaga se je akciji pridružila, ker želi ob letošnjem nazivu Ljubljane kot zelene prestopnice spodbuditi razmislek o potrošniških navadah ter o kritičnem, odgovornem ter etičnem potrošništvu. Izmenjevalnica bo potekala na licu mesta: zainteresirani lahko bedna darila prinesejo ob 16.30 in med njimi poiščejo kaj koristnega.

Hkrati bo dogodek odprl nekaj vprašanj: koliko daril smo poklonili, koliko brezosebnih daril dobili in kam z njimi. Druženje in izmenjava pa bo priložnost tudi za besedo ali dve o prazničnih navadah, smislu, simboliki, izvoru in našem osebnem dojemanju obdarovanja, so sporočili iz Snage.

V podjetju kot tipičen primer bednih daril navajajo darila številnih podjetij, kot so stenski ali namizni koledarji z logotipi, majice, pa tudi darila posameznikov, ki pač nekaj kupijo in pri tem ne upoštevajo, koga obdarjajo.

STA


Najbolj brano