V občini Litija padala toča, velika kot fižol

Na območju osrednje Slovenije se je dopoldne pojavilo nekaj nevihtnih celic s sodro, ponekod pa je padala tudi toča, je povedal dežurni meteorolog na Agenciji za okolje (Arso) Andrej Velkavrh.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA, KAMNIK> Burni vremenski pojavi so možni tudi drugje, Andrej Velkavrh pa ocenjuje, da bi se razmere v prihodnjih urah morale umiriti.

Čez Slovenijo potuje v višinah pas hladnega zraka, ki glede na radarsko sliko padavin povzroča spremenljivo vreme na območju od severozahoda do jugovzhoda Slovenije. V prihodnjih urah bi se tako lahko tudi drugje po Sloveniji pojavilo burnejše vremensko dogajanje. Na Arsu predvidevajo, da se bodo razmere v prihodnjih urah umirile.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje so okoli 11.30 o toči poročali iz Občine Litija, kjer je padala toča v velikosti zrn fižola, o škodi pa od tam ne poročajo. Toča je dopoldne padala tudi na območju Krmelja v Občini Sevnica, kažejo podatki Uprave za zaščito in reševanje. Prav tako je nevihta z drobno točo prešla prestolnico.

STA


Najbolj brano