V Islamski skupnosti v Sloveniji poskus sežiga Korana razumejo kot čarovniški proces

V Islamski skupnostni v Sloveniji so zgroženi ob ponedeljkovem poskusu sežiga Korana pred poslopjem državnega zbora, razumejo ga kot čarovniški proces, ki se je zadnjič v Sloveniji zgodil pred več stoletji. Zaskrbljeni so zaradi povečanega sovraštva do islama in muslimanov v Sloveniji in tudi zaradi molka odgovornih v državi glede tega vprašanja.

V Islamski skupnostni v Sloveniji so zgroženi ob ponedeljkovem poskusu sežiga Korana pred poslopjem državnega zbora. Foto: STA
V Islamski skupnostni v Sloveniji so zgroženi ob ponedeljkovem poskusu sežiga Korana pred poslopjem državnega zbora. Foto: STA

LJUBLJANA > Moškemu, ki je v ponedeljek dopoldne pred državnim zborom poskušal zažgati Koran, ki naj bi bil po poročanju medijev v francoskem jeziku, so policisti dejanje preprečili. V Islamski skupnosti v Sloveniji od pristojnih organov zahtevajo, da opravijo vse potrebne postopke in takšna dejanja sankcionirajo, “saj je to v nasprotju z načeli svobodne družbe in demokracije”, so zapisali v sporočilu za javnost.

Ob tem so izrazili zaskrbljenost zaradi povečanega sovraštva do islama in muslimanov v Sloveniji, “ki se s pomočjo hujskanja določenih slovenskih medijev že precej dolgo močno širi”. Od odgovornih pričakujejo, da bodo sprožili postopke, ki bodo širjenje sovraštva in nestrpnosti v Sloveniji prekinili.

Poskus sežiga njihove svete knjige po njihovem prepričanju pošilja močno sporočilo, da je za ekstremizem neupravičeno obtoževati samo muslimane. Kot so navedli, so zaskrbljeni zaradi molka odgovornih v državi v zvezi s tem vprašanjem.

STA


Najbolj brano