V Dobovo ponoči prispelo nekaj več kot 2000 prebežnikov

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova je nekaj pred eno uro zjutraj v spremstvu hrvaških policistov pripeljal vlak z 998 tujci. Ob peti uri je bilo v sprejemnih centrih na območju Posavja še 1077 tujcev, ki so prispeli z vlakom iz Hrvaške davi ob 4.20 uri, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Na nekaterih delih slovensko-hrvaške meje so včeraj postavljali  žičnate ograje. Foto: STA
Na nekaterih delih slovensko-hrvaške meje so včeraj postavljali žičnate ograje. Foto: STA

DOBOVA, GORNJA RADGONA > Policisti so v skladu z logističnimi in nastanitvenimi zmogljivostmi prvo skupino prebežnikov in vse tujce, ki so v Dobovo prispeli v sredo, z vlaki in avtobusi že prepeljali v nastanitveni center Šentilj in proti Jesenicam.

Po zdravstveni in humanitarni oskrbi bodo policisti z drugo skupino prebežnikov opravili tudi identifikacijske postopke ter jih z vlaki in avtobusi pospremili v notranjost države.

Za zdaj na novomeški policijski upravi nimajo obvestil o prihodu naslednjega vlaka s prebežniki s Hrvaške.

Na slovensko-hrvaški meji pri Rigoncah zaradi sredine postavitve žičnate ograje ponoči ni bilo nobenih posebnosti.

Na mejnem prehodu v Petišovcih so hrvaški varnostni organi v sredo ob 22. uri predali 454 prebežnikov, ki so bili nato evidentirani v sprejemnih centrih v Gornji Radgoni, Petišovcih ter Dolgi vasi in nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Ponoči ob 1.30 uri so s Hrvaške v Petišovce prispeli 504 migranti, ki so bili po končanih postopkih evidentiranja nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni in Lendavi.

Ob 3.00 uri je bilo iz Celja pripeljanih in nastanjenih v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni 248 prebežnikov, ob 6. uri pa še 211.

Ob 6.15 uri so hrvaški varnostni organi v Petišovcih predali še 615 migrantov, ki bodo evidentirani v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi.

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno 1229, v Lendavi pa 188 prebežnikov.

STA


Najbolj brano