V Dobovo ponoči prispeli trije vlaki s 3285 begunci, napovedana nova dva vlaka

Minulo noč med 21. in 4. uro so v Dobovo s Hrvaške prispeli trije vlaki s skupno 3285 begunci in migranti. Za zjutraj in dopoldne so hrvaški varnostni organi že napovedali prihod dveh vlakov z nekaj več kot 2200 potniki.

Vlak z begunci v Dobovi. Foto: STA
Vlak z begunci v Dobovi. Foto: STA

DOBOVA > Približno polovico tujcev, ki so ponoči prispeli v Dobovo, so po opravljenih postopkih evidentiranja, zdravstveni in humanitarni oskrbi policisti z vlaki in avtobusi že pospremili proti Dolgi vasi, Petišovcem, Gornji Radgoni in kraju Podrožca v Avstriji. Za preostale še potekajo postopki evidentiranja na območju livarne v Dobovi. Glede na logistične in namestitvene zmogljivosti jih bodo policisti pospremili v notranjost države, so davi sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Tako so okoli 2. ure iz Dobove v sprejemna centra v Petišovce in Gornjo Radgono pripeljali okrog 640 migrantov, ki bodo vsi po končanih postopkih evidentiranja nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni. Tam predvidoma med 8. in 9. uro pričakujejo novih osem avtobusov z okoli 420 migranti, ki jih bodo tja pripeljali prav tako iz Dobove, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Po podatkih Policijske uprave Kranj je vlak s 540 evidentiranimi tujci na poti z Jesenic proti Avstriji, danes pa sta predvidena še dva takšna prevoza. V četrtek so iz Dobove prek Jesenic v Avstrijo prepeljali tri izredne potniške vlake s skupno 1530 migranti.

STA


Najbolj brano