V Dobovi danes trije vlaki s 3000 begunci

Na mejni prehod v Dobovo sta danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljala dva vlaka s skoraj 2000 tujci, pravkar pa v Dobovi pričakujejo naslednji vlak s približno 1000 migranti. Slovenski policisti so danes največ migrantov pospremili proti Avstriji prek Jesenic in prek Šentilja, kjer je trenutno nastanjenih še okoli 550 oseb.

 Foto: STA
Foto: STA

DOBOVA

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova sta danes pripeljala dva vlaka s 1960 tujci. Nekaj pred 8. uro je pripeljal vlak z 874, ob 15. uri pa vlak s 1086 osebami. Pravkar pričakujejo naslednji vlak, na katerem naj bi bilo po napovedih hrvaških varnostnih organov 992 migrantov. O morebitnem prihodu še kakšnega vlaka danes zvečer oziroma ponoči pa s strani hrvaških varnostnih organov zaenkrat niso obveščeni.

Pred prihodom novega vlaka je na železniški postaji in v sprejemnem centru v Dobovi okoli 1100 tujcev. Po opravljenih policijskih postopkih, zdravstveni in humanitarni oskrbi, jih bodo policisti z vlaki in avtobusi pospremili v nastanitvene centre v notranjosti države.

ŠENTILJ

Ob 6. uri zjutraj je bilo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 2182 migrantov, ki so jih tekom dneva v svojo državo sprejeli avstrijski varnostni organi.

Trenutno je v nastanitvenem centru Šentilj 552 oseb, ki so danes čez dan prispeli z vlakom iz Dobove. Sprejemna centra na Gruškovju in v Središču ob Dravi sta trenutno prazna. Na Policijski upravi Maribor zaenkrat tudi nimajo najav prihodov novih migrantov.

GORNJA RADGONA

Danes zjutraj je bilo v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni nastanjenih 674 migrantov, ki so jih ob 9. uri na bivšem mejnem prehodu v Gornji Radgoni v svojo državo sprejeli avstrijski varnostni organi.

Sprejemni in nastanitveni centri na območju Policijske uprave Murska Sobota so trenutno prazni.

STA


Najbolj brano