Ustavljen promet proti predoru Karavanke na avstrijski strani

Pred koncem podravske avtoceste pri Dražencih je približno devet kilometrov dolga kolona, zastoj se nadaljuje do mejnega prehoda Gruškovje. Na tej povezavi Avstrije s Hrvaško je na že tako prometno obremenjeno soboto pričakovati še dodaten promet, saj bo zaradi obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina popoldne zaprta gorenjska avtocesta.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Kot sporoča prometnoinformacijski center za državne ceste, se pot se od Šentilja do Gruškovja trenutno podaljša za več kot eno uro. Za prehod meje je nato na Gruškovju treba čakati še 30 minut.

Podaljšane so tudi čakalne dobe na prehodih Starod in Obrežje, kjer morajo vozniki za izstop iz države čakati 30 oziroma 20 minut. Zastoj je nastal tudi na pomurski avtocesti pred prehodom Pince proti Madžarski.

Vozila stojijo tudi na avstrijski strani predora Karavanke, kjer je kolona vozil trenutno dolga deset kilometrov. Avstrijski upravljalec avtocest Asfinag je objavil, da je zdaj za ves promet zaprta povezava med razcepom pri Beljaku in predorom Karavanke. Za pot proti Hrvaški voznikom svetujejo povezavo preko Gradca in Maribora ali po italijanski strani preko Trsta.

Italijanski upravljavec avtocest Avtovie Venete medtem na svoji spletni strani poroča, da je nastal dva kilometra dolg zastoj na avtocesti A23 Trbiž-Palmanova med razcepom Videm jug in Palmanovo. Voznikom svetujejo, naj avtocesto zapustijo na izvozu Videm jug. Zastoji pa na več mestih nastajajo tudi na avtocesti A4 med Benetkami in Trstom.

Predor Karavanke so zaprli, ker bo zaradi obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina pri ruski kapelici pod Vršičem, na ljubljanskih Žalah in na Brdu pri Kranju zaprta gorenjska avtocesta med brniškim letališčem in predorom Karavanke, nato pa tudi odsek med Naklim in Šentvidom ter del ljubljanske severne obvoznice do pokopališča Žale.

STA


Najbolj brano