Uporabniki naj bi lahko sami izbirali dimnikarje

Konec leta se bo iztekel koncesijski način izvajanja dimnikarskih storitev in resorno ministrstvo pripravlja nekatere spremembe na tem področju. Predvideno je, da bi uporabniki lahko sami izbrali izvajalca, izvajalci ne bi bili več omejeni na območja, te storitve pa bi lahko izvajali vsi, ki bi izpolnjevali pogoje.

Uporabniki naj bi po novem lahko sami izbrali dimnikarje, ti ne bi bili več omejeni na območja, dimnikarske storitve pa bi lahko izvajali vsi, ki bi izpolnjevali pogoje. Foto: STA
Uporabniki naj bi po novem lahko sami izbrali dimnikarje, ti ne bi bili več omejeni na območja, dimnikarske storitve pa bi lahko izvajali vsi, ki bi izpolnjevali pogoje. Foto: STA

LJUBLJANA > Z ministrstva za okolje in prostor so danes sporočili, da so v tem tednu dimnikarskim združenjem predstavili izhodišča za prihodnjo ureditev izvajanje dimnikarskih storitev.

Obveznosti izvajalcev se ne bi bistveno spremenile. Še vedno bi pregledovali naprave v predpisanem obsegu in na predpisan način, izdajali potrdila o opravljenih storitvah, seznanjali uporabnika kurilne naprave z morebitnimi nepravilnostmi in jim nalagali odpravo morebitnih napak, vpisovali kurilne naprave in storitve v register in obnavljali svoje znanje.

Uporabniki kurilne naprave bi morali po novem obvezno izbrati dimnikarja, zagotavljati, da ta opravi pregled kurilne naprave oziroma da je naprava oskrbljena v predpisanih rokih in na predpisan način, hraniti potrdila o izvedenem pregledu in odpravljati morebitne napake.

STA


Najbolj brano