Umrl je predsednik Rdečega križa Slovenije Franc Košir

Po dolgotrajni bolezni je včeraj v 73. letu starosti umrl predsednik Rdečega križa Slovenije (RKS) Franc Košir, so sporočili iz omenjene organizacije. Na mesto predsednika RKS so Koširja izvolili leta 2009, sicer pa je vrsto let deloval na čelu carinske uprave.

Po dolgotrajni bolezni je včeraj v 73. letu starosti umrl predsednik Rdečega križa Slovenije (RKS) Franc Košir. Foto: STA
Po dolgotrajni bolezni je včeraj v 73. letu starosti umrl predsednik Rdečega križa Slovenije (RKS) Franc Košir. Foto: STA

LJUBLJANA > Franc Košir se je rodil 4. septembra 1942. Desetletja se je aktivno udejstvoval v snovanju in izpeljavi številnih humanitarnih programov, ki so krepili solidarnost in humanost v družbi. V zadnjem obdobju se je še posebej posvečal širitvi znanj o prvi pomoči med osnovnošolci.

Pod njegovim vodstvom je RKS podvojil število ekip prve pomoči, v katerih sedaj na terenu aktivno sodeluje več kot 600 usposobljenih laičnih reševalcev. Kot član številnih komisij in delovnih teles, v katere ga je imenovala vlada, se je zavzemal za razvoj in podporo področju zaščite in reševanja.

Aktivno je sodeloval pri pripravi zakonodaje, ki ureja delovanje RKS. Še posebej uspešen je bil pri vključevanju in povezovanju RKS z ostalimi nevladnimi organizacijami, ki delujejo v okviru sistema zaščite in reševanja, so v sporočilu za javnost navedli na RKS, ki je največja humanitarna organizacija v državi.

STA


Najbolj brano