Tudi v sindikatu zdravstva in skrbstva ne izključujejo možnosti stavke

Sindikat zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije ministrstvo za zdravje opozarja, da bodo tudi drugi sindikati v zdravstvu in socialnem skrbstvu sledili zgledu zdravnikov, ki danes stavkajo. Podobno kot zdravniki zahtevajo uveljavitev kadrovskih standardov in normativov za vse poklice v zdravstvu ter odpravo anomalije v plačah.

V sindikatu zdravstva in skrbstva zahtevajo uveljavitev kadrovskih standardov in normativov za vse poklice v zdravstvu 
ter odpravo anomalije v plačah, sicer ne izključujejo možnosti 
stavke.
V sindikatu zdravstva in skrbstva zahtevajo uveljavitev kadrovskih standardov in normativov za vse poklice v zdravstvu ter odpravo anomalije v plačah, sicer ne izključujejo možnosti stavke.  

LJUBLJANA > V sindikatu izražajo zaskrbljenost ob razpravah glede reorganizacije nujne medicinske pomoči in ob dogajanju v posameznih zdravstvenih zavodih, “zlasti ker se skuša ustvarjati vtis o vsesplošnem katastrofalnem stanju v zdravstvu”.

Ugotavljajo, da “varčevanje v dejavnosti, ki tako bistveno posega v vsakodnevno življenje državljanov, slej kot prej terja svoj davek”. “Kadrovska podhranjenosti na vseh področjih v zdravstvu in sociali, prepoved zaposlovanja, obremenjenost in izgorelost zaposlenih ..., vse to lahko vodi zgolj v padec kakovosti in varnosti opravljenih storitev in ravno temu smo danes priča. Večletna opozorila, ki smo jih sindikati in ostala stroka, naslavljali na najodgovornejše v državi, niso bila upoštevana,” v izjavi piše predsednik sindikata Aleksander Jus.

Opozarja, da so zaposleni izjemno nezadovoljni, ker anomalije plačnega sistema javnih uslužbencev še vedno niso bile odpravljene. Jus poudarja, da mora resorno ministrstvo aktivneje pristopiti, tudi preko socialnega dialoga, k reševanju težav, ki so se v zdravstvu kopičile leta.

V Sindikatu zdravstva in socialnega skrbstva od vlade, ministrstev za zdravje in za delo pričakujejo spoštovanje vseh zavez iz že sklenjenih dogovorov in stavkovnega sporazuma.

“Pozivamo, da nemudoma pristopijo k realizaciji stavkovnih zahtev v zvezi z vzpostavitvijo kadrovskih standardov in normativov za vse poklice v zdravstvu ter da se končno že prične z obljubljeno odpravo anomalij plačnega sistema, zlasti uredi plačni položaj zaposlenih na delovnih mestih v skupini J. V nasprotnem je stavka s strani zdravnikov in zobozdravnikov zgolj začetek aktivnosti ostalih sindikatov, ki delujemo v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva,” dodaja Jus.

STA


Najbolj brano