Tudi letos bi otroke in starostnike peljali na morje

Vsako leto številne humanitarne organizacije omogočijo letovanje na morju socialno šibkejšim posameznikom. Med njimi je tudi Rdeči križ Slovenije (RKS) s svojo akcijo Peljimo jih na morje!, katere namen je zbirati denarna sredstva, da bi lahko na Debeli rtič ali Krk odpeljali otroke in starostnike, ki si počitnic na morju ne morejo privoščiti.

Z današnjim dnem RKS začenja nagovarjati donatorje, naj 
tudi letos po svojih močeh prispevajo za letovanje otrok in 
starostnikov. Foto: Miha Crnič
Z današnjim dnem RKS začenja nagovarjati donatorje, naj tudi letos po svojih močeh prispevajo za letovanje otrok in starostnikov. Foto: Miha Crnič

LJUBLJANA > Z današnjim dnem RKS začenja nagovarjati donatorje, naj tudi letos po svojih močeh prispevajo za letovanje otrok in starostnikov. Višina sredstev, ki jih zberejo v projektu, je namreč odvisna od prostovoljnih finančnih prispevkov. Zbiranje sredstev za vseslovensko humanitarno akcijo Peljimo jih na morje! bo trajalo do konca maja.

"V preteklih devetih letih so tisoči anonimnih donatorjev s svojimi neprecenljivimi prispevki v akciji Peljimo jih na morje! omogočili, da se je na morje odpeljalo 57 polnih avtobusov otrok in 26 polnih avtobusov starostnikov, ki bi brez solidarnosti in dobrosrčnosti o morju le sanjali", so zapisali v RKS.

V akciji, ki jo tako pripravljajo že desetič, želijo v Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič ali počitniški dom Punat na otoku Krku znova odpeljati čim večje število posameznikov. Ker pa potrebe, kot so zapisali v RKS, rastejo, ostaja "žalostno dejstvo, da tudi letos veliko otrok ne bo videlo morja". Vsak prispevek bo zato dobrodošel.

RKS je lansko poletje skupaj s podjetjema Tuš in MIK Celje na enotedenske počitnice na Debeli rtič odpeljal približno 700 otrok, v okviru omenjene akcije pa je tam letovalo približno 300 otrok. Območno združenje Rdečega križa Maribor pa naj bi lani v Punatu na Krku gostilo skupaj približno 1700 otrok.

STA


Najbolj brano