Tudi danes številni zastoji na cestah

Zadnjo nedeljo v avgustu, ki je hkrati zadnja nedelja pred koncem šolskih, za mnoge pa tudi delovnih počitnic, ponekod po državi in na mejnih prehodih nastajajo prometni zastoji. Na gorenjski avtocesti je zastoj pred cestninsko postajo Hrušica v smeri proti Avstriji dolg pet kilometrov.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Zaradi zastojev pred cestninsko postajo Hrušica v smeri proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice-vzhod.

Predor Šentvid, ki so ga zaradi okvarjenega vozila nekaj časa občasno zapirali v smeri proti Ljubljani, je znova odprt, odprta je tudi pomurska avtocesta, ki je bila zaradi gorečega vozila zaprta med Cerkvenjakom in Sv. Jurijem ob Ščavnici v smeri proti Murski Soboti.

Zastoji nastajajo na ljubljanski obvoznici in primorski avtocesti, in sicer od Brda do cestninske postaje Log v smeri proti Kopru.

Zastoji so tudi na cestah Šmarje-Dragonja, Izola-Portorož-Sečovlje, Lesce-Bled in Gruškovje-Ptuj.

Na hrvaški strani je kolona vozil proti mejnim prehodom Dragonja in Sečovlje dolga štiri kilometre. Na mejnem prehodu Dragonja je za prehod meje v obe smeri treba čakati eno uro, na Sečovljah pa se čaka le na vstop v državo, in sicer eno uro.

STA


Najbolj brano