Tudi Planet TV bi zaračunaval kabelskim operaterjem

Za svoj program bi rad kabelskim in IP operaterjem rad računal tudi Planet TV. Konec septembra naj bi po poročanju Žurnal24.si kabelskim operaterjem poslali nov predlog pogodbe, po kateri bi za vsakega uporabnika zaračunavali 1,20 evra (z DDV) na mesec.

Za svoj program bi rad kabelskim in IP operaterjem rad 
računal tudi Planet TV.  Foto: Marko Vavpotič Za Planet Tv
Za svoj program bi rad kabelskim in IP operaterjem rad računal tudi Planet TV.  Foto: Marko Vavpotič Za Planet Tv

LJUBLJANA > Prejšnji teden je Žurnal24.si poročal, da namerava Pro plus ugasniti prizemno oddajanje programov Pop TV in Kanal A, kar pomeni, da teh dveh programov ne bo več mogoče spremljati s sobno ali strešno anteno. Sledilo naj bi zaračunavanje programov kabelskim operaterjem, kar se bo na koncu skoraj gotovo poznalo tudi na računih. Zahtevani znesek je menda pet evrov na mesec.

Če bi z zahtevo po plačevanju enega evra za vsakega naročnika uspeli, bi na mesec z DDV dobili 660.000 evrov, kar na leto znese skoraj osem milijonov evrov. To je skoraj toliko, kot so imeli lani celotnih prihodkov (9,5 milijona evrov).

Kabelski operaterji so predlog Plent TV zavrnili z enakim argumentom, kot so doslej zavračali predloge Pro plusa: da ne bodo plačevali za nekaj, kar je zastonj na voljo "v zraku". Pro plus se je menda prav zato odločil, da bodo nehali oddajati prizemni signal, o čemer pa Planet TV menda (še) ne razmišlja, dodaja spletni portal.

Informacije, ali Planet TV z idejo zaračunavanja še vztraja, so si različne, po nekaterih informacijah da, po drugih pa bodo počakali, da Pro plus ugasne prizemno oddajanje signala. Ker več kot sto tisoč gospodinjstev ne bo več imelo programov Pop TV in Kanal A, naj bi takrat to poskušali čim bolj obrniti sebi v prid tako za večjo gledanost kot za več oglaševalskega denarja, piše Žurnal24.si.

Več o tem preberite: Pop TV nič več brezplačen

Spletno uredništvo


Najbolj brano