Tudi Ajdovci v boj za evropske podjetniške nagrade

Na natečaju za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva bosta letos Slovenijo v ožjem izboru zastopala Občina Ajdovščina in podjetje Replika.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Agencija Spirit je v vlogi nacionalnega koordinatorja izpeljala izbor projektov, upoštevajoč kategorije, ki jih je določila Evropska komisija.

Letos bosta Slovenijo v ožjem izboru zastopala Občina Ajdovščina s projektom Podjetno v prihodnost v kategoriji izboljšanje poslovnega okolja in ljubljansko podjetje Replika s projektom SKIS support v kategoriji spodbujanje internacionalizacije poslovanja.

S projektom Podjetno v prihodnost si Občina Ajdovščina prizadeva ustvariti ugodno in povezano podporno okolje za nova podjetja, za razvoj podjetniške in obrtne dejavnosti in odpiranje novih delovnih mest.

Projekt podjetja Replika pa je inovativen produkt na področju poslovnega svetovanja in zagotavljanja celovite podpore slovenskim in še posebej tujim podjetjem in posameznikom v obliki informacij in storitev na enem mestu s področja razvoja inovacij in internacionalizacije podjetij.

Evropska komisija je letos prejela 305 prijav, izmed katerih bodo finaliste po posameznih kategorijah izbrali oktobra, zmagovalce pa bodo razglasili na sklepni slovesnosti za mala in srednje velika podjetja 23. novembra v Talinu.

Slovenija v javnem natečaju za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva, ki je namenjena prepoznavanju najbolj uspešnih spodbujevalcev podjetništva, sodeluje od leta 2008. Prvo nagrado za našo državo je leta 2010 v kategoriji izboljšanje poslovnega okolja osvojilo podjetje Data.

Druga nagrada za Slovenijo je sledila leta 2015, ko je v kategoriji spodbujanje internacionalizacije poslovanja zmagalo partnerstvo med Mestno občino Koper in Podjetniško trgovsko zbornico pri GZS s pobudo povezovanja majhnih podjetnikov v starem mestnem jedru Kopra.

Cilj Evropske komisije je spodbujati uspešno podjetništvo in izboljšati poslovno okolje za podjetja, da bi jim pomagala uresničiti njihov celotni potencial v današnjem globalnem gospodarstvu.SR


Najbolj brano