Trump poklical premierja Cerarja

Predsednik vlade Miro Cerar je danes popoldne prejel telefonski klic novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in naslednje prve dame ZDA Melanie Trump. Premier Cerar je Trumpu vnovič čestital za izjemen uspeh na nedavnih volitvah v ZDA ter poudaril, da smo v Sloveniji ponosni, da bodoča prva dama prihaja iz naše države.

Predsednik vlade Miro Cerar in predsednik republike Borut 
Pahor sta danes prejela telefonski klic novoizvoljenega 
ameriškega predsednika Donalda Trumpa in naslednje prve 
dame ZDA Melanie Trump.  Foto: STA
Predsednik vlade Miro Cerar in predsednik republike Borut Pahor sta danes prejela telefonski klic novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in naslednje prve dame ZDA Melanie Trump.  Foto: STA

LJUBLJANA > Novoizvoljeni ameriški predsednik, ki je povedal, da pozna našo državo, se je ob tej priložnosti tudi pozanimal o tem, kako je v Sloveniji, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

"Po preteklih kriznih letih je Slovenija v vse boljšem stanju, moderniziramo državo, napredujemo, kar vam bomo tudi z veseljem pokazali, ko nas obiščete," je dejal premier Cerar.

Premier je govoril tudi z bodočo prvo damo. "Ponosni smo na vas in se veselimo srečanja z vami. Želim vam veliko uspeha na vaši novi poti," je izpostavil.

S Trumpom in bodočo prvo damo se je danes po telefonu pogovarjal tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je sicer sklenil dvodnevni uradni obisk v Iranu. Kot so sporočili iz urada predsednika republike, je Pahor izrazil željo po vzpostavitvi tesnih osebnih vezi in po nadaljevanju dobrih odnosov med državama, govoril pa je tudi z bodočo prvo damo ZDA Melanio Trump.

STA


Najbolj brano