Trs z veliko večino za združitev z IDS

Stranka Trs, ki je v DZ del Združene levice, je na delovni konvenciji, ki še traja, z veliko večino podprla sklep o združitvi s stranko IDS, je pojasnila predsednica Trsa in poslanka Violeta Tomić.

Violeta Tomić Foto: Nebojsa Tejic
Violeta Tomić Foto: Nebojsa Tejic

DOMŽALE > Združitve z IDS, ki je tudi del Združene levice, nista podprla dva člana stranke, dva pa sta bila vzdržana, je povedala Tomićeva. Sicer pa so tudi razpravljali o osnutku statuta in programa nove stranke, v katero se nameravajo združiti z IDS.

Po besedah Tomićeve poteka proces priprave na združitev z IDS v eno stranko že nekaj časa, delovne skupine so tudi pripravljale skupne dokumente. Odločitev o združitvi mora sicer sprejeti tudi IDS, kjer pa so postopki bolj zapleteni in je bilo v preteklosti glede tega v iniciativi že precej burno dogajanje. Združitvi Trsa in IDS, ki naj bi se zgodila do poletja, ko bodo speljani vsi procesi v obeh strankah, sicer nasprotuje tretja predstavnica ZL na parlamentarnih volitvah, to je DSD, ki jo vodi Franc Žnidaršič.

Poleg tega so danes sprejeli sklep o podaljšanju mandata vsem organom stranke, torej svetu, izvršnemu odboru in predsedstvu, do konca junija. Konec marca naj bi bil namreč volilni kongres Trsa, a ker pričakujejo kmalu združitveni kongres, so danes podaljšali mandat organom.

STA


Najbolj brano