Tri prijave na razpis na Televiziji Slovenija

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je na razpis za odgovornega urednika informativnega programa Televizije Slovenija prejela tri prijave. Na razpis za odgovornega urednika TV programa regionalnega centra v Mariboru so se prijavili trije kandidati, za odgovornega urednika TV programa regionalnega centra v Kopru pa so prejeli pet prijav.

Radiotelevizija Slovenija je na razpis za odgovornega urednika informativnega programa TV Slovenija prejela tri prijave. Na razpis za odgovornega urednika TV Maribor so se prijavili trije kandidati, za odgovornega urednika TV  Koper pa so prejeli pet Foto: STA
Radiotelevizija Slovenija je na razpis za odgovornega urednika informativnega programa TV Slovenija prejela tri prijave. Na razpis za odgovornega urednika TV Maribor so se prijavili trije kandidati, za odgovornega urednika TV Koper pa so prejeli pet Foto: STA

LJUBLJANA > Vsi trije razpisi so se iztekli 22. decembra lani. Po še vedno neuradnih podatkih so se na razpis za odgovornega urednika informativnega programa Televizije Slovenija (TVS) prijavili urednik dnevnoinformativnega programa Radia Slovenija Miha Žorž, ena od urednic osrednjega televizijskega dnevnika Jadranka Rebernik in nekdanji vojni dopisnik POP TV Valentin Areh. Ta je donedavnega delal na TVS kot urednik arhiva, direktorica televizije Ljerka Bizilj pa ga je premestila na tretji program.

Na RTVS so pojasnili, da bo Biziljeva po preučitvi programov dela in vizij razvoja ter opravljenih razgovorih s kandidati sprejela odločitev, koga bo predlagala generalnemu direktorju RTVS Marku Filliju za odgovornega urednika. Po neuradnih podatkih se Biziljeva še ni odločila za nobenega od kandidatov za odgovornega urednika informativnega programa TVS, nekateri pa kot njeno najverjetnejšo izbiro omenjajo Žorža.

V vseh treh primerih bo Filli na predlog Biziljeve ob predhodno pridobljenem pozitivnem mnenju večine programskih delavcev v uredništvu oziroma po pridobitvi soglasja programskega sveta kandidate imenoval za obdobje štirih let.

Prav danes poteka ponovno izrekanje programskih delavcev v uredništvu o kandidatih za odgovornega urednika informativnega programa TVS. O Žoržu, Rebernikovi in Arehu so delavci prvič glasovali v preteklem tednu, vendar glasovanje naj ne bi potekalo v skladu s pravili, zato tudi ponovno izrekanje.

Odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija je trenutno Ksenija Horvat Petrovčič. Odgovorna urednica regionalnega televizijskega programa v regionalnem RTVS centru Koper je Barbara Kampos, v Mariboru pa Polona Pivec.

RTVS z razpisom išče tudi direktorja Radia Slovenija (RAS), ki ga trenutno kot v. d. direktorja vodi Miha Lampreht. Kandidati morajo prijave oddati do vključno 24. januarja, Lampreht, ki se na zadnji razpis ni prijavil, je napovedal, da bo tokrat prijavo vendarle oddal.

Prejšnji razpis za direktorja RAS je nacionalna RTV hiša objavila konec avgusta lani. Na razpis so se prijavili trije kandidati, in sicer odgovorna urednika drugega in tretjega programa Radia Slovenija, Mirko Štular in Matej Venier, ter odgovorni urednik Radia Koper Andrej Šavko.

Filli je programskemu svetu RTVS v imenovanje dvakrat predlagal Šavka, a programski svet soglasja kandidatu ni dal.

STA


Najbolj brano