Tragedija na Jesenicah: kakšne stike bodo drugi otroci imeli z materjo?

Po smrti dveletne deklice z Jesenic njena mama, ki je skupaj z novim partnerjem osumljena povzročitve posebno hudih poškodb, ostaja v priporu, njeni drugi otroci pa živijo pri očetu. Kakšne stike bodo imeli z mamo v prihodnje, bo na koncu odločilo sodišče, razmere v družini pa pozorno spremlja center za socialno delo.

Fotografija je simbolična. Foto: Maksimiljana Ipavec
Fotografija je simbolična. Foto: Maksimiljana Ipavec

JESENICE > V šoku, v katerem je družina, je na vprašanje o nadaljnjih stikih z mamo še težko odgovoriti. Kot je pojasnila direktorica Centra za socialno delo Jesenice Anita Bregar, je ena izmed možnosti, da zoper mamo podajo predlog za odvzem roditeljskih pravic, druge možnosti so, da predlagajo prepoved ali omejitev stikov ali pa, da stiki potekajo pod nadzorom. Končna odločitev bo v rokah sodišča.

Čeprav so vsi trije otroci še mladoletni, pa so dovolj stari, da se bodo glede tega na centru za socialno delo posvetovali z njimi, prav tako pa tudi z očetom. "Najprej moramo preveriti, kako to doživljajo in kakšne želje imajo. Ker trenutno mama ostaja v priporu, kjer nima stikov z otroki, se nam s to odločitvijo ne mudi," je pojasnila Bregarjeva.

Kot je poudarila, bodo zelo pozorni na to, da se vzpostavijo vse varovalke za varnost preostalih treh otrok, čeprav ti s svojo mamo nimajo slabih izkušenj. "Vendar ta dogodek lahko stvari bistveno spremeni. Zelo bomo previdni," je zagotovila Bregarjeva. Sedaj se ji zdi ključno predvsem to, da imajo socialni delavci stalni stik družino in se z njo pogovarjajo.

STA


Najbolj brano