Tožilstvo zavrglo ovadbo, ki jo je zoper Draga Kosa vložila KPK

Kazenska ovadba, ki jo je zoper nekdanjega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Draga Kosa vložila KPK pod vodstvom Gorana Klemenčiča, je bila zavržena, je potrdila vodja tožilstva Tamara Gregorčič. Komisija je Kosa zaradi domnevnih kršitev pri poslovanju komisije v času njegovega vodenja ovadila leta 2013.

Tožilstvo je zavrglo ovadbo, ki jo je zoper Draga Kosa vložila 
Komisija za preprečevanje korupcije. Foto: Daniel Novakovic
Tožilstvo je zavrglo ovadbo, ki jo je zoper Draga Kosa vložila Komisija za preprečevanje korupcije. Foto: Daniel Novakovic

LJUBLJANA > Tamara Gregorčič je pojasnila, da so ovadbo zavrgli, ker ni podan utemeljen sum, da bi Drago Kos storil kaznivo dejanje.

Pop TV je pred dvema letoma poročal, da je KPK ovadbo vložila na podlagi ugotovitev in priporočila zunanje revizije poslovanja KPK zaradi ugotovljenih kršitev, ki imajo znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

V takratnem letnem poročilu objavljeni izsledki revizije navajajo nepravilnosti pri napredovanjih in odobrenih odsotnostih z dela, sporne podjemne pogodbe in, denimo, negospodarnost pri uporabi vozila. Kos je že takrat izrazil prepričanje, da bo ovadba zavržena.

STA


Najbolj brano