Tovšakova, Košič in Horvat oproščeni obtožb pri obnovi hiše Dimičeve

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak, Matej Košič in Roman Horvat niso krivi zlorabe položaja oziroma napeljevanja k temu dejanju pri obnovi hiše Simone Dimic, je potrdil Horvatov odvetnik Janez Koščak. O oprostilni sodbi so sicer prve poročale Finance.

Hišo Simone Dimic, nekdanje vodje kabineta takratnega 
premierja Boruta Pahorja, naj bi obnavljali Vegradovi delavci 
z materialom, ki je bil namenjen za Celovške dvore, pri tem pa 
nekaterih del ne bi dobili plačanih. Foto: STA
Hišo Simone Dimic, nekdanje vodje kabineta takratnega premierja Boruta Pahorja, naj bi obnavljali Vegradovi delavci z materialom, ki je bil namenjen za Celovške dvore, pri tem pa nekaterih del ne bi dobili plačanih. Foto: STA

LJUBLJANA > Hišo Simone Dimic, nekdanje vodje kabineta takratnega premierja Boruta Pahorja, naj bi obnavljali Vegradovi delavci z materialom, ki je bil namenjen za Celovške dvore, pri tem pa nekaterih del ne bi dobili plačanih.

Tožilstvo je zato obtožilo partnerja Dimičeve Romana Horvata, takratno predsednico uprave Vegrada Hildo Tovšak in njeno desno roko Mateja Košiča. Po mnenju tožilstva sta Tovšakova in Košič v dogovoru s Horvatom poskrbela, da je Vegrad začel obnavljati hišo Dimičeve, čeprav sta vedela, da za obnovo ni ustrezne pogodbe, da zanjo ne bo izdan noben račun in da dela ne bodo nikoli plačana.

Tovšakova in Košič sta bila zato obtožena zlorabe položaja, Horvat pa napeljevanja h kaznivemu dejanju. Tovšakova in Košič naj bi Horvatu omogočila tudi protipravno premoženjsko korist v višini 96.000 evrov. Vsi trije krivdo zanikajo.

STA


Najbolj brano