Todorić danes v Zagrebu prireja veliko zabavo

Predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić je ob zaključku nakupa večinskega deleža Mercatorja poudaril, da je bil ustvarjen največji poslovni sistem v tranzicijskih državah. S povezovanjem Mercatorja in Agrokorja se bodo po njegovem mnenju odprle priložnosti tudi za slovenske dobavitelje, predvsem za povečanje prodaje na tujih trgih.

Predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić je ob zaključku nakupa večinskega deleža Mercatorja poudaril, da je bil ustvarjen največji poslovni sistem v tranzicijskih državah
Predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić je ob zaključku nakupa večinskega deleža Mercatorja poudaril, da je bil ustvarjen največji poslovni sistem v tranzicijskih državah 

LJUBLJANA > S povezovanjem Agrokorja in Mercatorja bo po mnenju prvega moža Agrokorja dosežena višja stopnja zaposlenosti, odprle pa se bodo tudi velike priložnosti za še bolj kakovostno dobaviteljsko strukturo v regiji in priložnosti za rast prehrambne ter ostalih industrij, so sporočili iz Agrokorja.

Po današnji uradni sklenitvi prodaje 53-odstotnega deleža Mercatorja hrvaškemu Agrokorju bo lastnik koncerna Ivica Todorić zvečer pripravil proslavo svojega poslovnega uspeha. Zabava za več sto gostov bo v Todorićevem dvorcu nedaleč od Zagreba. V zasebni rezidenci Todorićevih, Kulmerjevih dvorih, potekajo priprave na drevišnjo zabavo, poroča hrvaški spletni novičarski portal tportal.hr. Ta spominja, da je lastnik Agrokorja podobno proslavo pripravil tudi junija lani, ko je podpisal pogodbo o nakupu Mercatorja. Takrat je bilo v slovenskem tisku prebrati, da je šampanjec odprl prezgodaj. "Pričakovati je, da najmogočnejši hrvaški poslovnež zagotovo ne bo varčeval pri proslavi zaradi sklenitve posla desetletja, ki je bil zahteven, kompleksen in skrajno negotov," navaja tportal. Kot dodaja, bi se utegnilo na zabavi zbrati več sto ljudi, ker bodo poleg članov ožje in širše družine Todorić zvečer v Kulmerjevih dvorih zagotovo tudi njihovi prijatelji in najpomembnejši poslovni sodelavci. Portal ugotavlja, da bo zagotovo zanimivo videti, kdo bodo Todorićevi gostje iz Slovenije, še posebej glede na razširjeno nasprotovanje njegovemu prevzemu največjega slovenskega trgovca.

Todorić je prepričan, da bo združitev slovenskim dobaviteljem omogočila povečanje obsega prodaje in odpiranje novih trgov, kar predstavlja tudi pomembno priložnost za prisotnost na tretjih trgih. S članstvom v EU po njegovem mnenju namreč možnosti za delovanje in razvoj dobivajo nove razsežnosti.

Poudaril je, da si bodo še naprej prizadevali, da postanejo stabilni dejavnik v nestabilnih gospodarskih razmerah, pri čemer ne bodo nikoli zanemarili načela gospodarske uspešnosti. "Kot taki smo v gospodarskem in poslovnem svetu na globalni, regionalni in nacionalni ravni prepoznani pri vseh poslovnih partnerjih," je dodal.

Po njegovih besedah Agrokor svoje zaposlene obravnava kot najpomembnejši del poslovnega uspeha podjetja. Končni cilj celotnega procesa je, kot je poudaril, ustvarjanje dodane vrednosti za potrošnike, ki bodo v bodoče po njegovem mnenju deležni boljših storitev, kakovostnejše ponudbe in tudi bolj stabilnih ter nizkih cen. "Z zaključkom tega procesa se odpira tudi več možnosti za razvoj zaposlenih, zaposlovanje in vlaganje v mlade ter podobne aktivnosti," je ocenil.

STA


Najbolj brano