Teš 6 pripravljen na poskusno obratovanje

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) je pripravljen na enoletno poskusno obratovanje. Za to so prejeli vso dokumentacijo, Teš pa naj bi ga zagnal do konca junija. Redno bo začel obratovati po pridobitvi uporabnega dovoljenja, kar naj bi se po načrtih zgodilo v začetku prihodnjega leta.

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj  je pripravljen na enoletno 
poskusno obratovanje. Foto: STA
Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj je pripravljen na enoletno poskusno obratovanje. Foto: STA

ŠOŠTANJ > V Tešu je med 7. in 25. majem potekal tehnični pregled šestega bloka s pripadajočimi objekti, v tem času pa je strokovna komisija ugotovila, da je zgrajen v skladu z gradbenimi dovoljenji. Nato je upravni organ izdal odločbo za enoletno poskusno obratovanje novozgrajenega bloka, ki so jo v Tešu prejeli v sredo. Uporabno dovoljenje po načrtih pričakujejo februarja prihodnje leto, so sporočili iz družbe.

Začetek poskusnega obratovanja nadomestnega bloka 6 je eden od pomembnejših mejnikov v zaključevanju projekta, so zapisali v Holdingu Slovenske elektrarne, ki je večinski lastnik Teša. “Ta nadomešča dotrajane proizvodne enote v Tešu, z njegovo postavitvijo pa se bodo z uporabo najnovejših tehnologij znatno zmanjšale obremenitve okolja,” pa je dejal direktor Teša Matjaž Eberlinc.

STA


Najbolj brano