Telekom Slovenije za nakup Debitela odštel 15,8 milijona evrov

Največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije je z današnjim dnem postal lastnik 100-odstotnega deleža družbe Debitel telekomunikacije. Skupna vrednost sklenjenega posla znaša 15,8 milijona evrov, s preknjižbo lastništva delnic v Centralni klirinško depotni družbi pa je postopek prevzema zaključen, so sporočili iz Telekoma.

Telekom Slovenije je z današnjim dnem postal lastnik 
100-odstotnega deleža družbe Debitel telekomunikacije. Foto: STA
Telekom Slovenije je z današnjim dnem postal lastnik 100-odstotnega deleža družbe Debitel telekomunikacije. Foto: STA

LJUBLJANA > Telekom Slovenije je ponudnika storitev mobilne telefonije kupil od družb ACH Ljubljana, Adria Mobil in Svema Trade. Pogodbo o nakupu je sklenil 27. februarja letos, 15. septembra pa je prejel odločbo agencije za varstvo konkurence, s katero je ta ugotovila, da je koncentracija družb Telekom Slovenije in Debitel telekomunikacije ob upoštevanju korektivnega ukrepa skladna s pravili konkurence.

V Telekomu pravijo, da bodo krepili sinergije med podjetjema, podrobneje pa bodo vlogo in razvoj družbe v prihodnje opredelili v strateškem poslovnem načrtu skupine Telekom Slovenije za obdobje 2016 - 2020. Pri pripravi tega bodo sodelovali tudi zaposleni Debitela, pojasnjuje predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe.

Družbo Debitel telekomunikacije, ki ima okoli 90.000 uporabnikov mobilne telefonije, bo še naprej vodil dosedanji direktor Borut Razdevšek, ohranili bodo blagovno znamko. Bodo pa uporabnikom ponudili tudi konvergenčne storitve in ostale ugodnosti, ki jih Telekom Slovenije omogoča svojim uporabnikom, poudarja Razdevšek.

STA


Najbolj brano