Telekom Slovenije kupil Debitel

Telekom Slovenije je danes z družbami ACH, Adria Mobil in Svema Trade podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža v Debitelu. Celoten posel bo zaključen po pridobitvi soglasja pristojnih organov za varstvo konkurence. Kot so sporočili iz Telekoma, do takrat podrobnosti posla, vključno s kupnino, ne bodo razkrivali.

Telekom Slovenije je danes z družbami ACH, Adria Mobil in Svema Trade podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža v Debitelu. Foto: STA
Telekom Slovenije je danes z družbami ACH, Adria Mobil in Svema Trade podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža v Debitelu. Foto: STA

LJUBLJANA > Družba Debitel telekomunikacije je bila ustanovljena novembra 1998 in ima 90.000 uporabnikov. Od ustanovitve posluje stabilno, ni zadolžena in je razvojno usmerjena, so pojasnili v Telekomu.

"Z nakupom 100-odstotnega deleža v Debitelu bo Telekom Slovenije krepil sinergije med podjetjema in Debitelovim uporabnikom mobilnih storitev tudi v prihodnje omogočal uporabo najkakovostnejših storitev na slovenskem trgu," so poudarili.

Prihodnji razvoj Telekoma Slovenije bo skladno s strategijo na slovenskem trgu temeljil na navzkrižni prodaji storitev, razvoju novih storitev in novih naročniških modelov, diferenciaciji in ponudbi ekskluzivnih vsebin, ob tem pa bo tudi v prihodnje izboljševal uporabniško izkušnjo ter zagotavljal standardizirane storitve v oblaku in celovito ponudbo IKT storitev tudi najzahtevnejšim poslovnim uporabnikom.

"Konkurenčna prednost Telekoma Slovenije bo torej tudi v prihodnje vrhunska kakovost storitev, nadaljnji razvoj pa bo še naprej temeljil na visokih standardih družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja," so še poudarili v Telekomu.

Družba ACH je Debitel prodala, saj se je bila prodaja dogovorjena v okviru sporazuma o finančnem prestrukturiranju s finančnimi upniki. Skladno s sporazumom z upniki mora ACH prodati tudi hotela Union in Lev.

STA


Najbolj brano