Teče za počitnice bolnih otrok

Ultramaratonec Toni Perušič iz Butoraja v Beli Krajini se je odločil, da bo ob 15-letnici svojega aktivnega tekanja v 15 dneh pretekel vso državo in tako Zvezi društev za cerebralno paralizo Sonček pomagal zbrati manjkajoči denar za njihov počitniški program. Po Primorski danes teče že četrti dan, jutri jo bo zapustil prek Vršiča.

Toni Perušič s tekom pomaga zbirati denar za počitnice 
bolnih otrok.
Toni Perušič s tekom pomaga zbirati denar za počitnice bolnih otrok. 

PRIMORSKA > Samo dva dni je belokranjski maratonec Toni Perušič potreboval, da je od Črnomlja čez Kočevsko in Notranjsko pritekel na Primorsko, kjer so mu že v nedeljo zvečer na Baču pripravili veličasten sprejem. V ponedeljek je nato skupaj s kneškimi šolarji štartal proti Luciji, na poti so ga spremljali tudi šolarji v Podgradu in Hrpeljah, v Kopru in Luciji pa so ga v centrih Sončka pričakali varovanci. V ponedeljek je na Primorskem pretekel 82 kilometrov.

V torek je premagal 57 kilometrov od Lucije do Divače, kjer so skupaj z njim tekli tudi divaški šolarji. Včeraj se je iz Divače odpravil na 77 kilometrov dolg tek do Kanala ob Soči. V Novo Gorico je pritekel zgodaj popoldne. Danes pa ga čaka še 71 kilometrov do Trente, od koder se bo jutri odpravil proti Vršiču in po petih dneh zapustil Primorsko.

Perušič naj bi v 15 dneh tako pretekel 1099 kilometrov po robovih države in pomagal Zvezi Sonček pri zbiranju denarja za počitnice njihovih varovancev. “Tek bo poklon Sloveniji in pomoč tistim, ki so pomoči potrebni. Za tek sem se odločil tudi zaradi starejšega brata, da podprem prizadevanja Sončka in pomagam zbrati denar za njihove počitnice za otroke,” je ob začetku teka povedal Perušič in vse pozval, naj vsaj del trase pretečejo z njim.

Sicer pa Sonček ob robu teka poziva dobrotnike, da jim nakažejo denar na njihov račun ali s telefonskim sporočilom soncek ali soncek5 na številko 1919. Tek 15 za 15 poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja. Zveza Sonček skuša s tekom in ob njem zbrati 16.700 evrov, ki jim še manjkajo, da bi lahko letošnje poletje organizirali počitniške tabore za svoje varovance.

DANIJEL CEK


Najbolj brano