DUTB naj bi terjatve do DZS prodala skladu York

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je po poročanju TV Slovenija po večmesečnih pogovorih in usklajevanjih v petek sprejela zavezujočo ponudbo luksemburškega sklada York Capital Management in mu prodala terjatve do DZS. Po neuradnih podatkih Televizije Slovenija naj bi zanje dobili 41,5 milijona evrov.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > DZS, pod katero spadajo tudi Terme Čatež, časopisna hiša Dnevnik in Marina Portorož, ima veljavno pogodbo o reprogramiranju posojil do konca letošnjega leta in je zato nad njo visela tudi možnost prisilne poravnave. Terjatve DZS so znašale skoraj 80 milijonov, sklad York pa jih je odkupil za dobro polovico cene, je poročala televizija.

V DUTB informacije za TV Slovenija niso ne potrdili ne zanikali, Bojan Petan pa je ni želel komentirati, saj da o tem ni bil uradno obveščen.

Ob tem RTV Slovenija na svojem spletnem portalu še poroča, da naj bi se za terjatve potegovala tudi največja ameriška investicijska banka Bank of America Merrill Lynch International, zanje naj bi se zanimal tudi srbski poslovnež Miodrag Kostić, lastnik portorškega hotela Kempinski.

Skupina DZS v lasti podjetij okrog Petana je imela konec lanskega leta za 165 milijonov evrov finančnih obveznosti. Približno polovica, 79 milijonov evrov, je odpadla na DUTB. DZS je aprila 2014 z 12 bankami upnicami sklenila pogodbo o finančnem prestrukturiranju do konca leta 2016.

STA


Najbolj brano