T-2 v stečaj

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo stečajni postopek nad družbo za ustvarjanje, razvoj in trženje elektronskih komunikacij in opreme T-2. Za upravitelja je imenovalo Danico Čuk, upniki pa lahko prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice do 16. decembra.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Okrožno sodišče v Ljubljani je narok za začetek stečajnega postopka T-2, ki so ga predlagale Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), Hypo Alpe Adria Bank in Banka Celje, opravilo 10. septembra, takrat pa še ni sprejelo odločitve.

Zastopniki DUTB, ki je od NKBM in NLB prevzela za okoli 90 milijonov evrov terjatev do T-2 in v postopku poplačila terjatev nastopa kot delno ločitveni upnik, so na naroku poudarili, da bi stečaj družbe omogočil enakopravnejše poplačilo upnikov, zastopniki T-2 pa, da za stečaj družbe ni razlogov.

V družbi T-2 so v prvem odzivu na uvedbo stečaja za STA pojasnili, da bodo storitve še naprej zagotavljali nemoteno, tako da ni razlogov za morebitno zaskrbljenost naročnikov. Odziv družbe na samo uvedbo stečaja pa gre pričakovati v kratkem.

Prisilna poravnava T-2 je stekla januarja 2011, pravnomočna pa je postala februarja 2012, ko je višje sodišče zavrnilo pritožbo Telekoma Slovenije, ki je zahteval stečaj te konkurenčne mariborske družbe. Postopek prisilne poravnave je bil pravnomočno končan junija letos.

STA


Najbolj brano