Supervizor odslej tudi z anonimiziranimi podatki o plačah javnih uslužbencev

Aplikacija Supervizor, ki razkriva podatke o toku denarja med javnim in zasebnim, bo odslej vsebovala tudi anonimizirane podatke o plačah, kreditih in socialnih prispevkih javnih uslužbencev.

KPK v prihodnjih tednih načrtuje še dodatno posodobitev aplikacije, in sicer s podatki o transakcijah družb v 100-odstotni državni lasti. Foto: STA
KPK v prihodnjih tednih načrtuje še dodatno posodobitev aplikacije, in sicer s podatki o transakcijah družb v 100-odstotni državni lasti. Foto: STA

LJUBLJANA > Prav tako bo mogoče najti transakcije med javnim sektorjem in fizičnimi osebami, ki so zaslužile več kot 25.000 evrov po podjemnih in avtorskih pogodbah.

Pred posodobitvijo je Supervizor imel v bazi približno 50 milijonov transakcij, po današnji nadgradnji pa jih bo približno 120 milijonov. Z nadgradnjo želi komisija še povečati transparentnost nad porabo javnih sredstev, so sporočili s Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

Komisija v prihodnjih tednih načrtuje še dodatno posodobitev aplikacije, in sicer s podatki o transakcijah družb v 100-odstotni državni lasti.

Delovanje Supervizorja je zaradi posodobitve trenutno onemogočeno, so še zapisali na KPK.

STA


Najbolj brano