Študentka Vanesa Klinec odlična na tekmovanju v Parizu

Študentka tretjega letnika Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Vanesa Klinec je v Parizu dosegla drugo mesto na mednarodnem tekmovanju mladih vinskih strokovnjakov.

  Vanesa Klinec  v Parizu s svojim  mentorjem doc. dr. Guillaumeom Antalickom.
Vanesa Klinec v Parizu s svojim mentorjem doc. dr. Guillaumeom Antalickom.  

PARIZ > Vanesa Klinec je pred dnevi odlično nastopila na evropskem tekmovanju mladih vinskih strokovnjakov v Parizu. V senzorični oceni in poznavanju francoskih vin je zasedla drugo mesto. Tekmovanja se je udeležilo približno osemdeset najboljših študentov iz različnih vinogradniško-vinarskih šol iz Francije in drugih evropskih držav, ki so tekmovali ločeno, da Francozi ne bi imeli prednosti “domačega terena”.

Vanesa Klinec je v prvem krogu tekmovanja s svojim kratkim filmčkom, ki ga je posnela s pomočjo študenta prvega letnika programa Vinogradništvo in vinarstvo Matica Ferjančiča, in preizkusoma znanja dosegla prvo mesto, v finalu pa je le za dve točki zaostala za zmagovalcem.

O izjemnem uspehu priča tudi podatek, da je v prvem krogu dosegla manj točk le od najboljšega francoskega tekmovalca. “Na njene rezultate smo izjemno ponosni, saj kažejo tudi na to, da sodi znanje, ki ga ponujamo na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo, v sam evropski vrh,” so ob uspehu poudarili na novogoriški univerzi.

NR


Najbolj brano