Strojin Štamparjeva sporazumno iz uprave SDH

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) in Anja Strojin Štampar sta se v ponedeljek na izredni seji dogovorila za sporazumno prenehanje funkcije Strojin Štamparjeve kot članice uprave SDH, so danes sporočili iz SDH. Strojin Štamparjeva sicer ostaja zaposlena na SDH, dva člana uprave pa bodo iskali z mednarodnim razpisom.

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) in 
Anja Strojin Štampar sta se v ponedeljek na izredni seji 
dogovorila za sporazumno prenehanje funkcije Strojin Štamparjeve kot članice uprave SDH. Foto: Tamino Petelinsek
Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) in Anja Strojin Štampar sta se v ponedeljek na izredni seji dogovorila za sporazumno prenehanje funkcije Strojin Štamparjeve kot članice uprave SDH. Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA > Dela in naloge članice uprave sta z današnjim dnem prevzeli predsednica uprave Lidia Glavina in članica uprave Nada Drobne Popovič, zato bo uprava SDH začasno delovala z dvočlansko upravo.

Nadzorni svet SDH bo nemudoma pričel s postopkom popolnitve uprave SDH, s čimer bo imenoval dva člana uprave oz. člana in predsednika uprave s polnim mandatom. V ta namen bo v prihodnjih dneh objavil mednarodni razpis, so še sporočili iz SDH.

Vodenje uprave SDH je Glavina začasno prevzela, potem ko je v začetku julija letos z mesta predsednika uprave odstopil Marko Jazbec. Po odhodu Strojin Štamparjeve morajo nadzorniki tako nadomestiti dva člana uprave.

Kot je poročal časnik Delo, naj bi nadzorni svet, ki ga vodi Damijan Belič, Strojin Štamparjevo postavil pred izbiro - sporazumen odstop ali razrešitev s funkcije, pri čemer naj bi ji očitali nesposobnost. Zakaj je morala Strojin Štamparjeva zapustiti vodstvo SDH, uradno ni znano. Mediji so poročali o domnevnih nesoglasjih z drugima dvema članicama uprave, Glavino in Drobne Popovičevo.

Delo je poročalo, da so članice uprave prejšnji teden podpisale dogovor o prerazporeditvi nalog, s čimer je Glavina prevzela prodajne postopke, Strojin Štamparjeva pa del upravljanja, in sicer infrastrukturo ter finančni sektor. Neuradno se kot razlog omenjajo tudi bodoče nadzorniške menjave v Telekomu Slovenije, Zavarovalnici Triglav, Petrolu, navaja časnik.

Nekateri mediji so navajali, da naj bi Strojin Štamparjeva predsedniku uprave Modre zavarovalnice in predsedniku nadzornega sveta Telekoma Slovenije Borutu Jamniku posredovala zaupne informacije. Strojin Štamparjeva je v odzivu na poročanje TV Slovenije konec minulega tedna zapisala, da "Borutu Jamniku ali katerikoli tretji nepooblaščeni osebi nisem nikdar posredovala zaupnih dokumentov ali zaupnih informacij v katerikoli zadevi SDH". "Tako ne drži navedba, da naj bi Borutu Jamniku razkrila vsebino pogodbe o prodaji Cimosa. Tak očitek tudi ni bil nikoli naslovljen name s strani članov uprave ali članov nadzornega sveta SDH," je zapisala.

STA


Najbolj brano