Stranka SMC bo ime spremenila v Sežani

Prvi redni kongres stranke SMC bo 7. marca v Sežani, je v izjavi za medije danes dejal generalni sekretar stranke Erik Kopač.

Predsednik SMC  Miro Cerar Foto: STA
Predsednik SMC Miro Cerar Foto: STA

LJUBLJANA > Na kongresu bodo med drugim obravnavali tudi spremembo imena stranke, v katerem po besedah Erika Kopača ne bo več imena predsednika SMC Mira Cerarja. Sicer pa SMC na kongresu med drugim čaka tudi popolnitev organov stranke.

Da bo kongres SMC marca, je v pogovoru prejšnji teden potrdil Cerar in povedal, da bo namenjen spremembi imena ter manjšim spremembam statuta in organov stranke.

Kopač je danes dejal, da bodo na kongresu v prvem delu obravnavali statutarne spremembe, konkretneje spremembo imena in popolnitev organov stranke. Drugi del bo po njegovih besedah namenjen operacionalizaciji nekaterih programskih usmeritev delovanja stranke.

Pojasnil je, da v imenu stranke ne bo več imena njenega predsednika Mira Cerarja, vendar pa bo kratica ostala ista. “Ime bo izražalo tudi našo politično usmeritev,” je povedal in dejal, da so v času državnozborskih volitev izpostavljali, da niso “ne levo, ne desno”. Tako bo ime po njegovih besedah izražalo sredinskost stranke.

Poudaril je, da morajo statutarne spremembe potrditi vsi organi stranke, zato več o imenu danes ni povedal.

Glede popolnitve organov stranke je Kopač dejal, da bodo v organe stranke vključili na državnozborskih volitvah izvoljene poslance SMC in ministre, ki so člani stranke. Enako velja tudi za predstavnike lokalne mreže SMC.

O operacionalizaciji programskih izhodišč pa je Kopač povedal le, da gre za določena programska izhodišča, ki so ključna za delovanje stranke v koalicijski vladi. Dodal je še, da programska izhodišča stranke sicer ostajajo enaka.

STA


Najbolj brano