Sprva oblačno z občasnimi plohami, popoldne delno jasno

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes sprva spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, na Primorskem tudi nevihtami. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Novogoričane, ki so se zjutraj odpravili v službo ali po 
opravkih, je zalotila ploha. Večini je najbrž prijala osvežitev po 
hudi vročini minulih dni. Foto: Leo Caharija
Novogoričane, ki so se zjutraj odpravili v službo ali po opravkih, je zalotila ploha. Večini je najbrž prijala osvežitev po hudi vročini minulih dni. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne bo na jugu kakšna ploha. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 18 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje.

Obeti: V soboto bo na zahodu sončno. Drugod bo pretežno oblačno in pojavljale se bodo padavine, ki jih bo več na vzhodu. Še bo sveže. Burja bo popoldne ponehala. V nedeljo bo večinoma sončno in topleje.

Vremenska slika: Nad zahodno polovico Evrope se krepi območje visokega zračnega tlaka. Vremenska motnja se je pomaknila naprej proti vzhodni Evropi. Nad večjim delom Evrope se v višinah še zadržuje hladen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo občasne krajevne padavine, ob severnem Jadranu lahko tudi nevihte. Popoldne se bo od zahoda pričelo jasniti. Predvsem v krajih južno in vzhodno od nas bodo še možne krajevne plohe. Jutri bo v Furlaniji sončno, drugod pretežno oblačno. Ob Jadranu bo pihala burja.

Biovreme: V četrtek zjutraj in dopoldne bo splošna vremenska obremenitev oslabela, ne bo pa ponehala. Pri občutljivih ljudeh se bodo še pojavljale vremensko pogojene težave, večinoma se bodo kazale z okrepljenimi znaki bolezni dihal in obtočil, tudi težave s krči, revmo in kolikami bodo pogostejše. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

STA


Najbolj brano