Solidarnost bo kazensko ovadila Jankovića

V Solidarnosti napovedujejo kazensko ovadbo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića in člane uredniškega odbora glasila Mestne občine Ljubljana zaradi zlorabe položaja v namene volilne propagande, so sporočili iz stranke.

V Solidarnosti napovedujejo kazensko ovadbo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića in člane uredniškega odbora glasila Mestne občine Ljubljana zaradi zlorabe položaja v namene volilne propagande, so sporočili iz stranke Foto: STA
V Solidarnosti napovedujejo kazensko ovadbo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića in člane uredniškega odbora glasila Mestne občine Ljubljana zaradi zlorabe položaja v namene volilne propagande, so sporočili iz stranke Foto: STA

LJUBLJANA > O sumu koruptivnih dejanj nameravajo tudi vložiti pobudo na protikorupcijsko komisijo.

Predsednik uredniškega odbora glasila Ljubljana Mitja Meršol, odgovorna urednica Nada Šumi in člani odbora Tjaša Ficko, Vesna Kos Bleiweis, Aleš Kardelj in Stanka Ritonja so po oceni stranke storili kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, ker so v 8. številki glasila oktobra objavili volilno propagandno vsebino v korist župana in kandidata za vnovični županski mandat Zorana Jankovića in njegove liste.

Nenamensko so uporabili javni denar proračuna občine, namenjena za informiranje občanov, ne pa za propagando Jankovića in njegove liste, navajajo v Solidarnosti.

Janković je po njihovi oceni storil kaznivo dejanje oškodovanja javnih sredstev, ker je kot zakoniti zastopnik ljubljanskega mestnega sveta pri upravljanju s sredstvi občinskega proračuna omogočil nenamensko uporabo javnih sredstev za izdajo 8. številke.

STA


Najbolj brano