Sodišče zavrnilo zahtevek Pirc Musarjeve za razveljavitev imenovanja Fillija na čelo RTVS

Delovno in socialno sodišče je v celoti zavrnilo zahtevek Nataše Pirc Musar za razveljavitev imenovanja Marka Fillija za generalnega direktorja ter za ugotovitev njenega mandata, so sporočili z Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Pirc Musarjeva je povedala, da s sodbo ni zadovoljna in da se bo zoper njo pritožila na višje sodišče.

Nataša Pirc Musar Foto: Andraž Gombač
Nataša Pirc Musar Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Celoten zaplet je nastal, ko se je v postopku imenovanja generalnega direktorja RTVS aprila 2014 teden dni po glasovanju, v katerem je večino glasov dobila Nataša Pirc Musar, izkazalo, da eden od članov programskega sveta ob imenovanju v svet in tudi na dan glasovanja ni izpolnjeval zakonskih pogojev za članstvo.

Programski svet se je zato odločil za ponovitev glasovanja in v obnovljenem postopku septembra lani za generalnega direktorja RTVS imenoval Marka Fillija.

Pirc Musarjeva je takšno odločitev izpodbijala na delovnem in socialnem sodišču, ki je zdaj “pravilnost ravnanja programskega sveta v celoti potrdilo.”

“Obnova postopka imenovanja generalnega direktorja je bila pravilna in zakonita, prav tako je bila smiselna uporaba zakona o upravnem postopku,” je po navedbah RTVS ugotovilo sodišče.

Ob tem še dodajajo, da vnovično glasovanje na programskem svetu ni bilo usmerjeno proti posameznim kandidatom, “pač pa nujno za zagotovitev zakonite odločitve”.

Pirc Musarjeva je v samem postopku imenovanja in po njem vložila več tožb, ki so bile procesne narave, ta tožba pa je po njenih besedah prva in hkrati zadnja vsebinska.

STA


Najbolj brano