Sneg že povzroča težave voznikom

Sneg ponekod po državi že povzroča težave voznikom. Po podatkih prometno-informacijskega centra je zaradi zdrsa tovornega vozila in večje količine snega na vozišču zaprta glavna cesta Ljubljana-Kočevje pri Velikih Laščah.

Fotografija je simbolična. Foto: Ivan Zupančič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Ivan Zupančič/Fpa

LJUBLJANA > Predvsem na višje ležečih predelih se ponekod sneg že oprijema vozišča. Na prelazih Jezersko, Ljubelj ter Korensko Sedlo je obvezna zimska oprema.

Ob 19.06 na regionalni cesti Vipava piha burja s hitrostjo 80-100 km/h. Uvedena je zapora prve stopnje. Ob 19.49 na hitri cesti Ajdovščina-Nanos piha burja s hitrostjo 80-100Km/h. Uvedena je zapora prve stopnje. Ob 20.14 je bila ukinjena zapora I. stopnje na hitri cesti H4 med Nanosom in Ajdovščino in uvedena zapora II. stopnje prepoved vožnje za kamp prikolice, vsa vozila s ponjavami in hladilniki saj hitrost vetra presega 110 km/h (30 m/s). Burja ponekod že ruva drevesa.

Zaprta je tudi regionalna cesta Nova vas - Lož - Babno Polje, zaradi zimskih razmer na hrvaški strani je prepovedan tudi prehod za tovorna vozila na mejnem prehodu Babno Polje, na Petrini pa prepoved velja le za tovorna vozila, težja od 7,5 tone, je še zapisano na spletnih straneh prometno-informacijskega centra.

Zvečer in ponoči se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila pod 400 metrov nadmorske višine. Nad 600 metri na morjem naj bi predvidoma zapadlo od 20 do 40 centimetrov snega, nad 1000 metri pa tudi do pol metra. Padavine pa naj bi po podatkih Agencije RS za okolje predvidoma ponehale v soboto dopoldne.

Spletno uredništvo, STA


Najbolj brano