Smučišča na Štajerskem in Koroškem obratujejo okrnjeno

Slovenskim smučiščem sicer trenutno vremenske razmere niso najbolj naklonjene, kljub temu pa bodo na štajerskih in koroških smučiščih v okrnjeni obliki gostom in dnevnim obiskovalcem le lahko ponudili nekaj smučarskih užitkov. Na Rogli obratuje pet smučarskih prog, na Mariborskem Pohorju pa le dve višje ležeči na Arehu.

Na Rogli trenutno poleg Uniorčka obratujejo še Košuta, Jasa, 
Planja in Ostruščica 2, na progah pa je v povprečju okoli 40 
centimetrov snega. Foto: Igor Mušič
Na Rogli trenutno poleg Uniorčka obratujejo še Košuta, Jasa, Planja in Ostruščica 2, na progah pa je v povprečju okoli 40 centimetrov snega. Foto: Igor Mušič

SLOVENIJA > Na Rogli trenutno poleg Uniorčka, ki je namenjen najmlajšim, obratujejo še Košuta, Jasa, Planja in Ostruščica 2, na progah pa je v povprečju okoli 40 centimetrov snega. Smučišča bodo tudi med prazniki odprta dnevno med 9. in 16. uro. Odrasli morajo za vozovnico odšteti 20, otroci pa deset evrov.

Med božičnimi in novoletnimi prazniki bodo nočno smuko omogočili na smučiščih Košuta in Jasa, in sicer vsak dan med 17. in 21. uro. Za tekaške proge in Fun park snega ta trenutek ni dovolj, zato pa obratuje sankaška proga Zlodejevo.

Na Mariborskem Pohorju, kjer so sezono odprli prejšnji teden, bosta med prazniki, če seveda ne bo novih snežnih padavin, obratovali le vlečnici Areh in Cojzarica I na areškem delu. Odprti bosta med 9. in 16. uro, zaradi okrnjene ponudbe pa bo vozovnice mogoče kupiti po polovični ceni.

Vlečnica Bellevue na mariborski strani smučarskega centra ne bo obratovala, bo pa zato od tam smučarski avtobus smučarje vozil tudi v neposredno bližino Cojzarice. Gondola sicer vozi vsako polno uro do 19. ure.

Največje koroško smučišče na Kopah ima trenutno okoli 25 centimetrov snega, tako da je smuka mogoča, ob tem pa bodo med prazniki vsak dan med 18. in 21. uro gostom omogočili tudi nočno smuko.

Tudi na Golteh je snega dovolj za delne smučarske užitke med počitnicami, saj imajo okoli 30 centimetrov snega, obratujejo pa nihalka Žekovec, trosedežnica Medvedjak in dvosedežnica Smrekovec. V nedeljo, 27. decembra, tam pripravljajo tudi prvo tekmo v turnem smučanju.

Smuka je mogoča tudi na Treh kraljih nad Slovensko Bistrico, in sicer na smučišču Črno jezero, zaradi pomanjkanja snega pa za zdaj ne obratujejo žičniške naprave na Ribniškem Pohorju in Celjski koči, seveda pa tudi ne na drugih manjših nižje ležečih smučiščih na severovzhodu države.

STA


Najbolj brano