Slovenski sup na Kickstarterju zbral več kot 300.000 dolarjev

Samonapihljivi sup z električnim motorjem SipaBoards, za katerim stoji slovenska ekipa, je na Kickstarterju navdušil ljubitelje veslanja na deski. Ob koncu kampanje so namreč prvotno načrtovanih 150.000 dolarjev presegli za več kot polovico. Zbrali so približno 340.0000 dolarjev oziroma skoraj 300.000 evrov.

Za samonapihljivi sup z električnim motorjem SipaBoards so 
na Kickstarterju zbrali približno 340.0000 dolarjev oziroma 
skoraj 300.000 evrov.
Za samonapihljivi sup z električnim motorjem SipaBoards so na Kickstarterju zbrali približno 340.0000 dolarjev oziroma skoraj 300.000 evrov. 

LJUBLJANA > SipaBoards se tako po višini zbranega denarja uvršča med najbolj uspešne slovenske projekte na vodilni spletni strani za množično financiranje na svetu Kickstarter. Ekipa že intenzivno nadaljuje projekt, njihova glavna skrb je trenutno izpolnitev obljub prvim podpornikom ter zagon proizvodnje, s katero bodo začeli že danes.

Pred SipaBoards sta po količini zbranega denarja med slovenskimi Kickstarter projekti više na lestvici projekt električnega kolesa Flykly, ki je leta 2013 nabral dobrih 700.000 dolarjev, ter dizajnerska skodelica za kavo v obliki kozjega roga Goat Mug, ki je na Kickstarterju doslej zbrala približno 460.000 ameriških dolarjev.

V ekipi so nad rezultatom sicer navdušeni, saj so si zastavili najvišji cilj slovenskih projektov na Kickstarterju do zdaj, a kljub temu jih dosežek ne preseneča. “Upali smo, da nas bodo kupci odkrili in vse kaže na to, da so nas. Zelo smo bili veseli odzivov podpornikov, ki so prepoznali kakovosten izdelek in to, da smo zaupanja vredna ekipa”.

“Edina težava so bili potencialni kupci, ki so želeli sup takoj, predvideno pa jih bomo dostavili avgusta ali septembra,” je ob zaključku kampanje povedal ustanovitelj SipaBoards Sebastjan Sitar ter dodal, da kljub zaključku kampanje na Kickstarterju dela ni zmanjkalo.

Podporniki supa so na Kickstarterju oddali kar dobrih 250 prednaročil za SipaBoards, največ iz Združenih držav Amerike. Zamudnikom bodo v ekipi omogočili ugodno prednaročilo supa v njihovi spletni trgovini, so dodali.

V času kampanje so v Avstriji, Italiji, Združenih državah Amerike ter v Sloveniji potekale predstavitve prototipa, odzivi ljudi so bili odlični, pojasnjujejo v ekipi. Avstralski tekmovalec in inštruktor supanja Tony Ruault je o SipaBoards povedal, da “začetnikom bistveno olajša napor, saj se lahko takoj posvetijo tehniki veslanja in uživanju, namesto da bi se mučili in tako hitro izgubili veselje do čudovitega športa na vodi”.

“Zanimanje so pokazali domači in tuji vlagatelji, vendar se resno o tem še nismo pogovarjali,” pravijo v ekipi SipaBoards. “Izzivov ne bo zmanjkalo, a kakršni koli bodo, imamo dovolj strokovnega znanja in zagona, da jim bomo kos,” so še dodali.

Z inovacijo so želeli v ekipi SipBoards veslanje na deski, ki postaja vse bolj priljubljen vodni šport, narediti dostopnejše, zato so ga oblikovali na način, da je primeren tudi za začetnike in otroke. Sup se s pomočjo električne baterije napihne sam, potisni motor SipaDrive pa pomaga ohranjati smer in ravnotežje, kar bo okrepilo varnost tega vodnega športa.

STA


Najbolj brano